Mælkesyrebakterier

Hvad er mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier går også under navnet probiotika eller ”de gode bakterier”. Ordet probiotika kommer fra det latinske pro (”for”) og det græske bios (”livet”). Årsagen til den danske betegnelse ”mælkesyrebakterier” er, at bakterierne producerer mælkesyre, når de omsætter laktose, kulhydrater og andet organisk materiale, og mælkesyrebakterier har derfor reelt ikke noget med mælk at gøre.

Selvom mange ikke har hørt om mælkesyrebakterier før, har de altid været en del af mennesket. Mælkesyrebakterier lever på vores hud, i skeden, in planter og meget mere, og de har været anvendt i mange år i produktionen af fermenterede fødevarer og ost. To af de mest almindelige slægter af mælkesyrebakterier er Lactobacillus og Bifidobacterium. Disse slægter lever naturligt i tynd- og tyktarmen.

Hvad gør mælkesyrebakterier?

Undersøgelser viser, at mælkesyrebakterier hjælper med at hindre udviklingen og spredningen af patogene bakterier der lever i tarmen. Mælkesyrebakterier supplerer og koloniserer tarmfloraen, hvor 70-80% af immunforsvaret sidder. Tarmfloraen har ligeledes en betydning for fordøjelsessystemet.

Andre undersøgelser viser, at mælkesyrebakterier har en særligt positiv effekt på personer, som har været i antibiotikabehandling, da mælkesyrebakterier hjælper med at regenerere den naturlige mave-tarm-mikrobiota, som kan været blevet skadet eller dræbt af antibiotikabehandlingen.

Mange mennesker vælger at supplere deres daglige kost med mælkesyrebakterier for en gladere mave og en mere balanceret tarmflora i hverdagen.

               

                        

 

Mælkesyrebakterierne Lactobacillus og Bifidobacterium

Der findes mange forskellige familier af mælkesyrebakterier, og hver af disse familier har forskellige arter. Bakterierne vokser i kolonier, der enten er stangformede eller runde, og mange mælkesyrebakterier tilhører familierne Lactobacillus og Bifidobacterium.

De stangformede mælkesyrebakterie Lactobacillus kendes bedst fra mælkekultur-produkter, mens de runde bedst kendes som Lactococcus og Streptococcus, som bliver anvendt i smør og ost. Lactobacillus lever i tyndtarmen og Bifidobacterium i tyktarmen, og de er med til at balancere tarmfloraen.

Mælkesyrebakterier i Wellingo Biotics

Du finder et samlet antal af seks forskellige udvalgte stammer af Lactobacillus og Bifidobacterium i Wellingos produkter (Lactobacillus rhamnosusBIFOLAC™GG, Bifidobacterium animalis ssp. lactis BIFOLAC™12, Bifidobacterium lactis BL-04, Lactobacillus paracasei 8700:2, Lactobacillus plantarum HEAL9, Lactobacillus rhamnosus DSM 6594).

Disse mælkesyrebakterier er tilpasset fire grupper: MAMA (gravide), Stage I (spædbørn, 0-6 mdr.), Stage II (kravlebørn, 6-36 mdr.) og Stage III (aktive børn, 36 mdr. +), da disse livsstadier har forskellige behov.

Stammerne af mælkesyrebakterier der er anvendt i Wellingos produkter er klinisk testede, og produkterne er fri for laktose, mælkeprotein, animalske ingredienser og gluten. Produkterne kan opbevares ved stuetemperatur, i køleskab og fryser. Ligeledes er de nemme at spise og rejse med.